- Bu konu 1 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 5 saat 50 dakika önce
Editör tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
-
EditörAnahtar yöneticiYolda kaldığında kimsenin kendisine yardım etmediğini ve aracını durdurmadığını söyleyip veryansın eden bir videoya rast gelince benim de yol hikayelerim aklıma geldi.
Kimi hüzünlü, kimisi komik…
Bir keresinde bir arabanın vurduğu ve yerde baygın yatan kadını aldım. normalde hiç bir araba durmuyor çünkü bela… benim de önüme yanındaki atladığından mecburen durdum. hastaheneye bırakırım içeri girmem dedim ama aylarca birisi sen bu kadına vurdun hastahene önüne bıraktın ve kaçtın diye arayacağı endişesini taşıdım. götürmesen kan kaybından ölecek götürsen ihale sana kalacak… insanlar üç kuruş para almak için her numarayı yapıyorlar…
Komik bir olayda şöyle yaşandı. Şehirler arası yolda tek başıma gidiyorum. Yolun kenarında iki kadın arabalara el kaldırıyorlar. Yol ıssız, burası tehlikeli bu kadınların başına bir şey gelir, durup onları yakın bir yere bırakayım diyerek kenara çekiyorum.
– Buyrun nasıl yardımcı olabilirim?
– Sen nasıl istersen
– Nasıl yani?
– Neresini uygun görürsen oraya geliriz, sen parasını verdikten sonra….
Anladım ki bunlar otostop çeken sıkıntıya düşmüş kadınlar değil, yol kenarında müşteri avlayan kadınlarmış… Her zaman duyardım ama ilkkez denk geldi. Kendilerine yolda kaldıklarını sandığı için durduğumu söyledim. Böyle bir sorun yoksa yola gidebilirim dedim.
Hemen hızlıca oradan uzaklaştım… Bir yandan da birisi görüp plakamızı alsa veya videoya çekse rezil olacağız diye düşündüm…
Yani yolda kalmışa yardım etme dürtümüzü maalesef iyice yok ettiler.
Yolda her türlü sıkıntılı insan oluyor ve biz kendimizden korktuğumuzdan yardım etmek istesek de edemiyoruz…
–
Bir kaç kere durdum ve başıma bir türlü sıkıntı geldi. Bu nedenle özellikle ailemle olunca durmuyorum ama yalnızken görürsem duruyorum ve genelde para istiyorlar benzin bitti paramız yok yolda kaldık misali. üstelik inandırıcı olsun diye arabada kadın ve çocuk bazen de yaşlı oluyor. cemizdeki paraları vermemize rağmen bu kurtarmaz diyorlar…
gece yarısı yolda iki iki kız çocuğu el kaldırdı burada başlarına bir şey gelmesin diye durup aldım hırsız çıktılar. bıraktığım yerde çeteleri vardı. ilgi ve muhabbetimi sevdiklerinden “abi seni sevdik yola devam et” dediler de bir şey yapmadılar.
Daha sonra düşündüm: ben onların başına bir şey gelmesin diye arabaya aldığımda bizi kaçırıyor deselerdi beni kimse kurtaramazdı. Ya da onların başına bir şey gelmesin diye düşünürken bizim başımıza bir sürü şey gelebilirdi. Yani içimizdeki insanı öldürdüler…
yolda gördüğümde tartıyorum acaba iyi mi yoksa durduğumda başım beleya girecek mi?… ihe
-
-
YazarYazılar